QuickLink

Man Vrouw
Nr.

Mijn Favorieten

Je hebt geen favorieten toegevoegd

Opnameproces

Het opnameproces begint met het kiezen van de juiste stem. Opdrachtgevers kunnen deze zelf op de website zoeken of ons de opdracht geven enkele stemvoorstellen te doen. Op basis van de tekstlengte en de manier waarop de opname wordt gebruikt zal een prijsopgave worden gemaakt.

Voor de opname begint nemen wij met de stemacteur de tekst door en worden eventuele vragen over uitspraken van namen en afkortingen met de opdrachtgever doorgenomen. De manier van inspreken, zoals tempo en sfeer wordt vastgesteld, indien mogelijk ondersteund met beeldmateriaal. 

Tijdens de opname maakt de technicus aantekeningen waardoor de audionabewerking sneller verloopt. In de audionabewerking worden onjuiste opnames, overbodige ademhalingen, pauzes, ploppen en storende speekselklikjes of andere ongewenste mondgeluiden verwijderd. Met plug-ins wordt de opname voorzien van lichte compressie. Het geluidsvolume wordt aangepast op de standaard van Stemmenbank.nl zodat alle geleverde opnames altijd even hard klinken.

Het bestand wordt opgeslagen in WAV, 48Khz., 16-bits maar dat kan uiteraard ook in ieder ander gewenst audioformaat worden aangeleverd. De hele opname wordt ter controle nageluisterd op correctheid en geplaatst binnen het online downloadaccount van de opdrachtgever. Die ontvangt een sms’je en/of e-mail met daarin de inloggegevens en de boodschap dat de opname kan worden gedownload. Tot slot worden de opnames in het archief geplaatst.